NESNELERIN INTERNETI THINGS TO KNOW BEFORE YOU BUY

nesnelerin interneti Things To Know Before You Buy

nesnelerin interneti Things To Know Before You Buy

Blog Article

Kendisiyle web of points ve nesnelerin interneti arasındaki farkları ve marka sadakati oluşturmada blockchain teknolojisi üzerine konuştuk.

Nesnelerin İnterneti ve yönelik uygulamaların artışı, daha fazla inovasyonel çalışma yapılmasını teşvik etmiştir.

Bu uygulamalarla bağlantılı olduğumuz birçOkay ortam sayesinde tüketim, iş yapma ve rutin davranışlarınıza ilişkin alışkanlıklarımız da gittikçe değişmeye devam ediyor. Amaç daha kısa sürede daha verimli işler çıkararak insan hayatını çok daha kolay hale getirebilmek.

eight senedir içerik pazarlama alanında farklı sektörlerle çalışıyorum. Fakat hala en sevdiğim şey, teknoloji ile ilgili yazmak ve bu konuda elimden geldiğince sizi bilgilendirmek.

Nesnelerin İnterneti (IoT), fiziksel nesnelerin, sensörler ve yazılım ile birbirine bağlanıp veri paylaşabilmesini sağlayan bir teknoloji ağıdır. Örnek uygulamalar arasında akıllı ev otomasyon sistemleri, akıllı şehirler, akıllı tarım ve stopüstriyel otomasyon bulunmaktadır.

Akıllı şehir uygulamaları; trafik, park yeri, ışıklandırma, atık yönetimi gibi konularda yerel yönetimlerin ve şehir sakinlerinin zamanı ve diğer kaynakları daha verimli kullanmalarını, işbirliği içerisinde çalışmalarını sağlayan sistemlerdir.

Birbiriyle ve ağ aracılığıyla iletişim kuran ve bilgi paylaşan cihazların, fiziksel cihazların dijital alana taşınması durumudur.

Bu gizlilik endişeleri arasında, IoT paydaşlarının güvenliği birinci öncelik haline getirmesi gerekir.

Bu sistemler, bağlantı ağları, veri işleme ve nesnelerin birbirleriyle bütünlük oluşturmasıyla işlevsel hale gelir.

IoT teknolojisinin en büyük problemi hiç kuşkusuz güvenlik problemi. Nesnelerin İnterneti ve geleceğinden bahsediyorsak eğer bu teknolojinin hayatımız olacağını aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Çünkü evimizi, işyerimizi, bedenimizi kısacası tüm hayatımızı bir internet ekosistemine bağlamaktan more info bahsediyoruz. Bu teknolojinin World-wide-web ile bağlanması sizin kişisel veya kurumsal tüm verilerinizin Web üzerinde serbestçe dolaşması demek.

Teknolojilere geldiğimizde ise karşımıza geniş bir yelpaze çıkıyor. Kullandığımız akıllı aletin menzil ve veri aktarım bant genişliği ihtiyacına göre çeşitli teknolojilerden yararlanabiliriz. Kullanılan teknolojiler başlıca NFC ve bildiğimiz ağ altyapısıdır.

Burada bahsettiğimiz elektronik aletler tamamen düşünen kişinin hayal gücüne bağlıdır. Diş fileırçanızdan arabanıza, salonunuzdaki ampüllerden kapıların kilidine kadar…

IoT teknolojisi, birçOkay farklı alanda ve uygulamada kullanılabilmektedir. Akıllı evler, sağlık sistemleri, tarım, enerji verimliliği, akıllı şehirler, bankacılık ve stopüstriyel uygulamalar gibi pek çok alanda IoT sistemleri kullanılmakta ve bu sayede kapsamlı ve uzman bir hizmet sunulmaktadır.

Nesnelerin interneti kavramı diğer advertıyla İngilizce kısaltması olan IoT şeklinde de söylenir. IoT kavramı ilk kez 1999 yılında Kevin Ashton tarafından geliştirilmiştir. Kevin Ashton, bir firma için hazırladığı sunumda kullanılan bu kavram ilerleyen zamanlarda gelişen teknolojiye paralel olarak geniş bir vizyona erişti.

Report this page